NIEUWS

de gouden noot

PERSBERICHT | De Gouden Noot keert terug op Empack en Packaging Innovations 2025 in Brabanthallen Den Bosch

GORINCHEM – De verpakkingswedstrijd De Gouden Noot, die bekendstaat als de meest toonaangevende innovatieprijs in de verpakkingsindustrie, keert in 2025 terug op Empack en Packaging Innovations. Tijdens dit tweedaagse evenement, dat op 2 en 3 april plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch, krijgen bezoekers de kans om de innovatieve verpakkingsoplossingen van de tien finalisten van De Gouden Noot 2024 van dichtbij te bekijken. Daarnaast zullen de innovatieve oplossingen gepresenteerd worden in een van de theaters.

De Gouden Noot is ‘s werelds meest prestigieuze prijs voor verpakkingsinnovatie. De wedstrijd, georganiseerd door het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) erkent de meest baanbrekende verpakkingsoplossingen op de markt. Het NVC zal ook aanwezig zijn op Packaging Innovations en Empack met een stand waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de wedstrijd en deelname aan de volgende editie.

Susanne den Otter, Head of Event van Empack en Packaging Innovations, benadrukt: “De samenwerking tussen De Gouden Noot, Empack en Packaging Innovations krijgt in 2025 opnieuw een centrale rol. We zijn blij een podium te bieden aan de tien genomineerden en onze bezoekers te inspireren met hun innovaties. Deze prijs en de presentatie ervan zijn cruciaal voor de verpakkingsindustrie.” Sharon Haans, Content Coördinator, voegt hieraan toe: “De Gouden Noot toont aan hoe innovatieve verpakkingen bijdragen aan een duurzamere toekomst. We hopen dat bezoekers geïnspireerd raken en de kans grijpen om in gesprek te gaan met de bedrijven achter deze oplossingen.”

De winnaars van De Gouden Noot 2024

Tijdens de ceremonie van De Gouden Noot 2024 op 10 oktober pitchten tien finalisten hun innovatieve ideeën voor een vakjury. De drie winnende oplossingen waren:

  1. Goud: PacksysOphthalmic Plus Bottle: Een oogdruppelflesje voor mensen met beperkte handkracht, waarbij 60% minder kracht nodig is om een druppel te produceren.
  2. Zilver: DS SmithLift Up: Een verpakkingsoplossing voor drankproducenten die plastic vervangt en de CO2-voetafdruk verlaagt.
  3. Brons: Berlin PackagingBuncker Pro Line Heavy: Een veilige oplossing voor het transport en de opslag van batterijen.

“We willen de drie prijswinnaars van harte feliciteren met de erkenning van hun innovaties. Deze prestatie benadrukt hun vooruitstrevendheid en de impact die zij kunnen hebben op de industrie”, aldus Haans en Den Otter.

De overige finalisten van 2024

  1. Actega – Ecoleaf: Actega heeft een milieuvriendelijke oplossing voor metallic labels, waarbij traditionele folies worden vervangen door een duurzaam labelprintersysteem.
  2. Boxo – Boxobag: er werd een herbruikbare tas voor e-commerce gepresenteerd, met een statiegeldsysteem waarmee de tas tot 500 keer kan worden hergebruikt.
  3. Flora Food Group – Papiergebaseerde verpakking voor spreads: dit is een volledig natuurlijke en recyclebare verpakking voor spreads, die minder plastic gebruikt.
  4. Morssinkhof Plastics – Post-consumer rHDPE: een gesloten kringloopsysteem waarin oude flessen worden gerecycled tot nieuwe flessen, met innovatieve technieken die het recyclingproces verbeteren.
  5. SFA Packaging – Jozo NextCycle IMLTM decorated salt shaker: de monomateriaal zoutstrooier die volledig recyclebaar is, er zijn geen nieuwe machines vereist voor productie.
  6. Siegwerk Druckfarben – Mono PE koffiezak met zuurstofbarrièrecoating: dit is een koffiezak met een enkele laag en een innovatieve zuurstofbarrièrecoating om het aroma van koffie langer te behouden.
  7. Kraft Heinz Company – Heinz EasySauce Dispenser: zij presenteerden een hygiënische dispenser voor sauzen in restaurants, gelanceerd in Amsterdam.

Innovaties van dichtbij bekijken

Benieuwd naar de innovaties van de finalisten? Op 2 en 3 april 2025 kunnen bezoekers tijdens Empack & Packaging Innovations in Brabanthallen in Den Bosch de verpakkingsoplossingen van De Gouden Noot 2024 van dichtbij bekijken. Het is dé kans om in gesprek te gaan met het NVC om meer te leren over de nieuwste ontwikkelingen in de verpakkingsindustrie.

De gouden noot

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie over Empack op 9, 10 & 11 april 2024. 

Deel dit bericht:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
Scroll naar top