Autajon Utrecht drukt het 500.000.000-ste Flügel etiket

Autajon Utrecht drukt het 500.000.000-ste Flügel etiket

In 1996 is Autajon (toen nog Correct etiketten, opgericht in 1964) nauw betrokken geweest bij de geboorte van het welbekende Flügel eendje, wat toentertijd uiteindelijk geresulteerd heeft in een 1ste productie van de zelfklevende etiketten.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het is al jarenlang een heuse happening, het flesje met de bodem een paar keer op de bar tikken, dan snel het gele dopje van het 20cl flesje afdraaien, dit op je neus zetten, vervolgens het flesje aan de mond zetten en leegdrinken, zonder dat het gele dopje van je neus valt. Uitzonderlijk om te constateren dat een ontwikkeld alcoholisch energy drankje in 1996 nog steeds in populariteit aan het winnen is, niet alleen in Nederland, maar ook ver buiten onze landsgrenzen. In kwartaal 4 2019 heeft Autajon, sinds de oprichting van Flügel, het 500.000.000-ste Flügel etiket mogen uitleveren. Ter eren van het behalen van deze mijlpaal heeft Algemeen Directeur Peter R. de Vries een door een kunstenaar geschilderd schilderij persoonlijk overhandigd aan de eigenaren van Flügel.

Het is bij Flügel niet bij één drankje gebleven, sinds de oprichting heeft de ontwikkeling in Capelle a/d IJssel niet stil gestaan. Er zijn inmiddels nieuwe alcoholische producten bijgekomen, waarvan Boswandeling, Fireman, Liquorccini en Karl’s Koekie van zelfklevende etiketten worden voorzien, geleverd vanuit Utrecht. Andere producten van Flügel worden voorzien van shrink sleeves of de flessen worden rechtstreeks bedrukt.

Bij Autajon in Utrecht zijn 80 medewerkers dagelijks enthousiast bezig met het produceren van zelfklevende etiketten voor gerenommeerde bedrijven in diverse industrieën, zoals Pharma, Levensmiddelen, Distilleerderijen, Cosmetica, Chemie en Security. Het bedrijf in Utrecht maakt deel uit van de sterk groeiende internationale Groep Autajon met 34 productie locaties wereldwijd, verdeeld in 3 divisies, 1) luxe vouw kartonnage (doosjes); 2) zelfklevende etiketten en 3) wijn etiketten. Met 4.250 medewerkers wordt er een omzet gegenereerd van € 650 miljoen per jaar.

Wilt u ook kennis maken met de Groep Autajon? Bezoek ons op de EmPack op de Jaarbeurs te Utrecht op 31 maart, 1& 2 april, op stand nummer E227.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll to Top